Gastenboek

We vinden het leuk om feedback te krijgen van gasten. Hier een paar reacties:

‘Alles was TOP!’

Afgelopen week op dit geweldige chateau van Harry en Melinda verbleven. Ik kan niets anders zeggen dan TOP !!!!!! Alles was perfect, het eten, het verblijf, de omgeving. De ontvangst en gastvrijheid waren fantastisch. Als je in alle rust in Normandië wilt verblijven dan is dit “the place to be“. Nogmaals hartelijk dank Harry en Melinda. – Corné en Lia verbleven in Le Chalet in september 2023.

‘Ook onze hond Pien heeft ontzettend genoten!’

Van 19 augustus tot 2 september logeerden wij in Le Chalet bij jullie. Bij aankomst was er een warm welkom met een koud drankje. ‘s Avonds heerlijk mee gegeten en tijdens het eten kennis gemaakt met de andere gasten.  We hebben veel van de mooie omgeving gezien en veel met onze hond Pien gewandeld op de uitgestrekte stranden. (foto onder: La Bénédiction de la Mer, jaarlijks feest in Port-en-Bessin)

 ‘s Avonds was het best fris en fijn om in de mancave bij de houtkachel te zitten. Hier kwam ook het spontane idee van één van de andere gasten om een bbq te organiseren. En ook hier was Melinda direct voor in. Dit werd tot in de late uurtjes een gezellige avond.

Wij en onze Pien hebben ontzettend veel gezien en genoten van ons verblijf bij jullie in het knusse “Le Chalet” Wij komen zeker nog eens terug,  

Groet, Dirk, Gerda en Pien – Chalet augustus/september 2023 

Rijden door Normandië is een belevenis

Jammer dat het weer niet mee werkte bij jullie; wij zijn in de volle zon vanaf jullie naar Ieper gereden, top. We hebben 3 hele interessante dagen gehad in en om Ieper. Wat een cultuurstadje is dat zeg! Wij hebben daar van alles bekeken, jammer dat de Menenpoort in de steigers staat tot 2025. Maar dat is toch een reden om terug te gaan, misschien eerst wel naar jullie en dan weer naar Ieper wie weet. Want ook bij slecht weer is het de moeite waard om bij jullie in Normandy te zijn. Al die musea op en bij de stranden zijn echt de moeite waard om te bezichtigen, wat zijn die goed ingericht en opgesteld. 
(foto: Souterroscope des Ardoiseries, grottentocht in de oude leisteenmijnen)

Maar ook bij niet bij superweer is het rijden alleen al door Normandië al een belevenis, door al die smalle straatjes met die haagjes er om heen, waar de jongens van D-Day doorheen moesten worstelen,  geweldige ervaring. Er is genoeg te doen en te zien bij jullie in de omgeving. Wij hebben genoten van alles daar. 

(foto: Les Roches du Ham, Suisse Normande)

Wij waren geen Francofiel, maar we komen nu in de buurt. Nogmaals dank aan jullie voor jullie gastvrije ontvangst. We hebben echt genoten, top. Hartelijke groeten John en Lidy – Grenier augustus/september 2023 (foto onder: Mulberry bridge brugdeel op Omaha Beach)

Heerlijk verblijf!

Helaas onze vakantie in Normandie zit er weer op. We hebben heerlijk gelogeerd bij jullie. Na een vriendelijke ontvangst door gastvrouw Melinda hebben we in de avond lekker mee mogen eten dus koken niet nodig op de dag van aankomst. Tijdens het eten hebben we kennis gemaakt met de andere gasten. Het contact was zo leuk dat we in die week een BBQ avond hadden. Mijn man Karel en ik (Anja) en ons hondje Viggo verbleven in de gezellige Bergerie. Aan alles was gedacht, het ontbrak er aan niets.

De streek heeft veel te bieden. Wij hebben dan ook veel ondernomen en gezien zoals: Balleroy, Bayeux, Caen, Plage de Grandcamp de Maisy, Arromanches, Granville, Villedieu les Poeles. Port en Bessin.

Op onze laatste dag, en als kers op de taart, naar Honfleur geweest dit is echt een aanrader.

Via Honfleur over De Pont Normandie, Le Havre terug naar Zuid Limburg. Wij kijken met veel plezier terug op een heerlijke vakantie bij jullie. Nogmaals hartelijk dank Melinda en Harry voor het lekkere eten, prima verblijf en jullie gastvrijheid. TOP! Liefs Karel en Anja en pootje van Viggo

‘Paradijs voor brocante-liefhebbers!’

Nogmaals dank voor de bijzondere vakantie met de hele familie.

Wat een bijzondere plek hebben jullie en wat is de omgeving mooi! Bij jullie is het met en zonder goed weer goed toeven en er is in de buurt veel te beleven.De rommelmarkten en brocante zaakjes waren ook erg leuk, de auto nog nooit zo vol gehad! Kortom een van onze beste vakanties ooit en ik vermoed dat onze wegen elkaar nog zullen kruisen.

Tevens nog complimenten aan hobbykok Harry die telkens voor een verrassend maal zorgde! – Hartelijk groeten van Monique en Mike – Le Grenier, augustus 2023

Normandië is indrukwekkend en verrassend’

Mijn partner en ik hebben het erg naar ons zin gehad in de Bergerie. Wat een fijn huisje en van alle gemakken voorzien! De eerste avond hebben we bovendien heerlijk gegeten dankzij Harry’s kookkunsten.

In de omgeving hebben we veel mooie dingen bezocht, zoals de plaats Bayeux, de Amerikaanse begraafplaats, Omaha Beach, de goed bewaarde bunkers bij Gold Beach en het Utah Beach Landing Museum waar we een Amerikaanse bommenwerper, de Martin B26 ‘Marauder’ hebben gezien.
Ook het Memorial Museum in Caen heeft ons verrast, hier werden we meegenomen in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog, de oorlog zelf, en ook de koude oorlog nadien, waar zelfs een deel van de Berlijnse muur tentoon was gesteld.
Verder hebben we de Mont-Saint-Michel bezocht, erg indrukwekkend.

En uiteraard is Normandië ook een perfect gebied om lekker een dagje aan het strand te vertoeven of een brocanterie te bezoeken! Al met al echt een aanrader, Melinda en Harry, nogmaals dank voor jullie gastvrijheid! – Gasten in La Bergerie, augustus 2023

‘Deze vakantie heeft ons bijzonder goed gedaan’

Via deze manier willen Ilana en ik jullie enorm bedanken voor de fijne tijd die wij hebben gehad tijdens ons verblijf in Le Chalet. Een leuk huisje met alle faciliteiten die je maar kan noemen. Ook de locatie heeft ons bijzonder goed gedaan. Wij kwamen voor de rust na een enerverende periode.

De uitstapjes konden wij goed voorbereiden daar alle informatie in het huisje aanwezig waren. De man-Cave was uniek en de gastvrijheid van jullie was top. Mijn dochter en ik waren gekomen voor de bezienswaardigheden rondom de WWII-gebieden en –musea. Al met al een aanrader en wellicht tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet,
Ilana en Richard Volwerk – Le Chalet, augustus 2023


‘Alles is aanwezig om je te vermaken’

Ons verblijf op Le Chateau de Litteau van 29 juli tot 5 augustus 2023. Vanuit Nieuwpoort in België (onze overnachtingsplaats, dichtbij Brugge alwaar we de vorige dag een tentoonstelling hadden bezocht van kunstenaar Salvador Dali) kwamen we in de namiddag aan op het Chateau. We werden hartelijk ontvangen door Harry en Melinda met een een drankje en konden even later aanschuiven aan tafel voor het 5-gangen diner. Harry had heerlijk gekookt en we genoten van de maaltijd samen met de andere gasten. Het was heel fijn om op deze manier onze vakantie in Normandië te kunnen beginnen!

Het weer was deze week wisselvallig maar vaak viel het toch nog mee en bleef het bij een enkele regenbui of motregen met tussendoor wat zon; we lieten ons niet tegenhouden door de weerberichten! Op zondag begonnen we met een grote brocante markt  in Le Tronquay, heerlijk struinen. We hebben veel gezien en ervaren, de invasie-stranden waar we begonnen bij Arromanches-les-Bains en verder naar Omaha Beach en Utah Beach waren heel indrukwekkend en ook Ste-Marie-du Mont. De overige dagen zijn we naar Bayeux, Château de Balleroy en Granville geweest.

Op vrijdag, onze laatste dag, bleven we rondom de Bergerie met zowaar een een zonnige dag om af te sluiten! In onze gite voelden wij ons gelijk thuis, alles was ruimschoots aanwezig en smaakvol ingericht.
Wij hebben genoten van het verblijf bij Harry en Melinda, iedereen is er welkom. Ze hebben er een paradijsje van gemaakt met de prachtige tuin en de gezellige, sfeervolle ruimte van de Mancave met de houtkachel.

Alles is aanwezig om je te vermaken en opvallend was dat er voor kinderen van alle leeftijd genoeg te doen is, ook als het weer wat minder is.
Het was een fijne vakantieweek, heel hartelijk dank daarvoor!
– Janny en Ton Barger (uit Haarlem)

Ook in het voorjaar is er enorm veel te beleven

De laatste twee weken van mei hebben we vakantie gehouden in de “Hooiberg” in Montfiquet. We hebben een fijne vakantie gehad, al was het soms wel erg frisjes. Maar gelukkig zit er een elektrisch kacheltje in dit mooie en knusse huisje en zaten we er warmpjes bij. Het is er lekker rustig, behalve als de boer (buurman) bezig is op zijn land.


Op de dag van aankomst werden we hartelijk ontvangen en konden we aanschuiven voor een heerlijk 5-gangen diner, gekookt door onze gastheer Harry, en dit was excellent!
Thuis hadden we een lijstje gemaakt van de dingen die we wilden bezoeken en dat is ons ook gelukt. Alles wat met 6 juni D-day WOII te maken had, de stranden en verschillende musea met 360-graden film te Arromanches, D-Day Experience te St.Come du Mont met huis aan Dead Man’s Corner, Airborne museum in St Mere Eglise, en het Overlord museum Omaha Beach met De Pointe du Hoc. Heel indrukwekkend waren de verschillende begraafplaatsen met duizenden witte kruizen.
Daarnaast zijn we naar Mont St. Michel geweest en hebben daar veel gelopen, naar boven en naar beneden, en veel gezien. Ook zijn we naar Villedieu-Les Poêles geweest en hebben daar de klokkengieterij bezocht. Heel leuk om te zien en te horen hoe kleine en grote klokken worden gegoten voor over de hele wereld en dat het maken van deze klokken nog op dezelfde wijze geschiedt als in de 19e eeuw.
In Bayeux hebben we het grote wandtapijt bezocht van Willem de Veroveraar uit 1056. Gelukkig kregen we een audiotour in het Nederlands, zodat we goed konden begrijpen wat elk tafereel uitbeeldde. Heel indrukwekkend om te zien. Port-en-Bessin hebben we ook met een bezoek vereerd en enkele schelpen van het strand meegenomen. Deze liggen nu als leuk aandenken bij ons in de vensterbank.
We vonden het fijn om in jullie huisje te verblijven en wie weet komen we terug voor een volgende vakantie. Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.

Lieve groet, Pieter en Regina Post

Villedieu-les-Poêles, klokkengieterij la Fonderie Cornille Havar

Ook vakantie voor de hond in Normandië

Heerlijk gelogeerd in de meivakantie 2023 bij Harry en Melinda. We zaten in la Bergerie en onze twee zonen (15 en 10 jaar) in de trekkershut. Ook was onze hond mee. Dat is direct een pluspunt van Le Château de Litteau dat de hond meekan en los in de grote tuin kan lopen. Op de aankomstdag had Harry gekookt en hebben we heerlijk meegegeten samen met de andere gasten in de men-cave. Gedurende de week hebben we vaak ’s avonds bij de men-cave gezeten. Vooral de kinderen vonden het leuk om vuurtje te maken in de houtkachel. Een fijne plek om vanuit hier Normandië te ontdekken. We hebben veel gezien zoals: Bayeux, de stranden, de Amerikaanse begraafplaats en musea, zoals Airborne museum. De omgeving zelf was ook erg mooi, ook ideaal voor de hond met bos op loopafstand. We hebben een mooie week gehad, zelfs het weer zat aardig mee. Melinda en Harry zijn heel gastvrij en we wensen hen veel plezier en succes met hun stek!
Groeten Eva, Sander, Ralph en Tom

Warm welkom
Wat hebben wij enorm genoten van de plek waar we bij jou zaten, de rust, natuur, en de gezelligheid. Ik vond het echt een warm welkom! Veel te zien, veel gedaan, met de hond is het ideaal! Zeker het terugkomen waard! Bedankt voor de gastvrijheid.

Liefs J&J&J&J (Judith) 🤗

– Howdi, het was super leuk bij het huisje en het trekkershutje, vooral de mancave en bij jou en de karaoke. Bedankt voor de leuke vakantie, groetjes Julan (chickennugget) 10 jaar.
– Bedankt dat we bij je mochten komen. Het was daar super leuk en vooral de men-cave. Het eten was lekker, de stranden waren leuk. En je was ook super aardig. Ik heb zin om volgend jaar weer te komen doei, van Jurgen (zeekomkommer) 12 jaar.
– Ik ben Justin. Ik vond de vakantie in Frankrijk super leuk. De mancave vond ik het leukst, want dan gezellig knus bij elkaar zitten 😄 en lekker hapje. Het huisje en de trekkershut was super leuk en Melinda zelf was natuurlijk ook super leuk 🤗 De omgeving zelf was ook heel mooi, ideaal voor de hond 🐕. Justin (A sivoe play a poe poe pa) 13 jaar.

Lekker dollen in de mancave

Heerlijk geslapen en zo veel gedaan!
Ivm zwarte zwarte zaterdag waren we in de ochtend om 4uur vertrokken uit Friesland. Toen we om 14 uur aan kwamen werden we meteen verwelkomd door Melinda en Harry. Na Le chalet en de Trekkershut te hebben bewonderd, was er eerst een verfrissend drankje. ‘s Avonds gezellig mee gegeten samen met de andere gasten, ook de kinderen vonden dat erg gezellig en vooral lekker. Het slapen dat was echt heel bijzonder, we sliepen alle 4 heerlijk. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan (D-Day stranden, alle 5!, boswandeling, schelpen gezocht, gezwommen in zee, brocantes bezocht, geshopt in Caen, etc), maar er was voor de jeugd ook nog tijd voor een middagje zwembad, niet groot maar wel heerlijk verkoelend. Pracht mooie week gehad, eigenlijk veel te kort. Na een weekje gingen we richting de Picardie en kregen we een heerlijk potje rabarbercompôte mee. Al met al super naar ons zin gehad en wat is de Calvados mooi.
Bedankt voor de gastvrijheid.

Groet Helma, Oebele, Channa en Zyan 

De familie uit Friesland heeft veel gedaan in één week!

Heerlijk ‘thuis komen’

Lieve Melinda en Harry, Wat een fijne 2 weken hebben we bij jullie gehad. We hebben veel mooie dingen gezien: huizen, natuur, blauwe zee en witte stranden. Vooral de Amerikaanse begraafplaats heeft veel indruk gemaakt. Het was dan ook heerlijk “thuis komen” na een dag op stap te zijn geweest. Het samen eten op zaterdag was ook fantastisch. We hebben genoten en komen zeker een keer terug. Lieve groetjes Gerry en Brigitte – augustus 2022

Lekkere broodjes!

Heerlijk gelogeerd in de Grenier, een fijne plek boven het woonhuis en van alle gemakken voorzien! Litteau is echt in de middle of nix en dat is heerlijk! De natuur is mooi, de invasie stranden zijn op een half uurtje rijden en als je een beetje zoekt zijn er talloze leuke curiosawinkeltjes verstopt in kleine dorpjes, waar de tijd echt heeft stil gestaan.
Melinda en Harry zijn heel gastvrij en spontaan en altijd in voor een praatje!
Houd er rekening mee dat er geen broodservice is, de bakker op 8km afstand zit en je zelf ‘s morgens dus niet even naar een bakkertje wandelt! Maar als je dan eenmaal bij de bakker bent, hebben ze weer zoveel lekkere dingen dat je bijna niet kunt kiezen (vakantie stress🙈)
Wij hebben echt genoten en heerlijk gesmuld van Melinda’s rabarberjam
!
Groetjes van
Jos en Angelique uit De Meern – augustus 22

Lekkere rabarberjam

Lekker slapen in de Glampingtent

Lieve Melinda & Harry, We kijken terug op een heel plezierig verblijf op jullie prachtige locatie in Normandie.We hebben iedere nacht heerlijk rustig geslapen op de fijne bedden in de ruime glamping tent.We vonden het super leuk om jullie beter te leren kennen; en om te ontdekken dat jullie ook van lekker eten en drinken houden; We hebben genoten van jullie gastvrijheid en heerlijke kook kunsten en van het fijne gezelschap van alle andere gasten, deze vakantie heeft ons echt goed gedaan! Ook vonden we het super fijn dat onze 2 kleine hondjes welkom waren en veilig rond konden rennen. Leuk dat jullie ons geïnspireerd hebben om de karaoke-avond van Pub 17 te bezoeken, we hebben genoten van alle optredens.Graag komen we snel een keer terug. Lieve groet, Martin & Tanja – augustus 2022

Echt verwend

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Melinda heeft ons allerhartelijkst ontvangen en zelfs twee keer heerlijk gekookt. Ze heeft er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken, we werden echt verwend.

Wim maaide zo precies, de tuin was een plaatje

Prima uitvalsbasis

Melinda op de tractor

Echt vakantiegevoel in Normandië

“En zo kwamen we tussen de stortbuien door aan op Le Chateau.
Gelukkig scheen daar de zon en werden we hartelijk ontvangen door Harry en Melinda.
Helaas was het mooie weer van korte duur. Vier dagen kou en stormachtige N/W wind en bewolking. Pas toen de zon weer ging schijnen en de wind afnam konden we het prachtige terrein goed bekijken. Wat een gras, struiken, bloemen en bomen! De leuke huisjes en Melinda op de grasmaaier. Ook de omgeving met afwisselend vergezichten en coulissen landschap geeft je een echt vakantie gevoel.
Bij slecht weer hoef je je niet te vervelen. Wij bezochten het Drukkerij museum (Musée Typographique). Dit is echt een bezoek waard.
Jammer dat het Memorial museum bij de Amerikaanse begraafplaats gesloten was. De Amerikanen mogen n.l. niet de QR code controleren. Je komt nergens binnen zonder je QR code te laten zien.
Wat ons ook erg beviel waren de openbare toiletten die op de gekste plaatsen te vinden zijn. Een voorbeeld voor Nederland.
We hebben genoten van ons verblijf op Le Chateau en van de gezelligheid in de mancave met de andere gasten.”
– Henk en Ria, gasten in Le Grenier, augustus/september 2021.

Nieuwe en bekende gasten in de ManCave – juli 2021

De mouw van Harry

Op zaterdag aankomend op Le Chateau de Litteau begint het al goed. Het eerste biertje smaakt het lekkerst !! Na een warme ontvangst hebben we kennis gemaakt met de andere gasten die op het Chateau verblijven.
Onze accommodatie (Blokhut met privé gazon)  hebben we tussentijds bekeken.
De maaltijd was voortreffelijk klaargemaakt door Harry en Melinda. Er werd met een ieder rekening gehouden, vegetarisch, kinderen, Harry past er wel een mouw aan. Uiteraard werd dit alles geserveerd met bijpassende wijn.
Er is in de omgeving veel te zien en je zit dichtbij de stranden van Normandië. Maar ook kun je heerlijk tot rust komen want het is er heerlijk stil. 
Wij voelden ons (samen met onze hond) zeer welkom op Le Chateau. Het is zeker een aanrader om hier naar toe te gaan.‘ – Groetjes Tonnie, Roelanda en Koda, gasten in Le Chalet juli 2021

Spelletje alternatieve Kubb met de gasten – juli 2021

Superleuke vakantie

‘In juli waren we een week in Normandië, het was een hele mooie plek. En toen we aankwamen kregen we lekker eten van Harry. Het terrein was mooi met veel natuur. En de appartementen waren ook heel mooi. Papa en mama sliepen in Grenier en ik sliep met mijn broer in het trekkershutje. De Mancave vond ik heel leuk met een open haard, en ik en mijn broer hebben samen met Melinda stenen en schelpen beschilderd. En we hebben ook veel geluk gehad dat we de schattige Bevers hebben gezien in de vijver vlakbij. Het was wel fijn dat het best dichtbij bunkers en andere D-Day musea lag. We hebben daar een superleuke vakantie gehad.’ – Groetjes, Merle, Mannu, Melany en Marc, gasten in Le Grenier in juli 2021

Prachtige foto van de Amerikaanse begraafplaats door Jacqueline Plasmeijer 2022

Succesvolle comeback

‘Wij hebben al twee keer mogen genieten van de gastvrijheid en de prachtige tuin van Harry en Melinda. Het is een ideale plek voor rust, veel groen en een heerlijk gebied voor kinderen om zorgeloos te spelen en zwemmen. Je kan je terugtrekken in je ‘eigen’ tuin of de gezelligheid van de mancave opzoeken. Harry en Melinda, bedankt voor deze fijne tijd!’ – Seb, Lotte en Finn, vorig jaar in de Bergerie, dit jaar in Le Chalet, juli 2021

Een schot in de roos

Zoals zovelen moesten we (gezin met twee puberdochters) in de lente van 2020 een andere vakantiebestemming vinden. Een reis naar Afrika zat er deze zomer door de corona niet in.
Normandië stond al een tijdje op ons reislijstje en na het invoeren van de zoekopdracht “Vakantiehuisje Normandië” op Marktplaats, kwamen we terecht bij Harry en Melinda in Montfiquet.  Een schot in de roos!
De dag dat we naar Frankrijk reden was extreem warm, dus wat was het heerlijk om bij aankomst een zwembadje aan te treffen. Snel de spullen naar boven gesleept in Le  Grenier, zwemkleren aan en een frisse duik. Daarna genoten van het de heerlijke maaltijd van Harry. Een goed begin van de vakantie.

Omaha Beach

Gedurende de twee weken die we verbleven in Montfiquet hebben we enorm veel kunnen ondernemen. De invasiestranden, musea en dorpjes bezoeken. Een dagje Bayeux, klimmen in een klimbos en wandelen in de omliggende bossen. Een stukje in een tank rijden bij het Normandy Victory Museum mocht ook niet ontbreken. Maar gewoon lekker relaxen in de tuin bij het huisje was ook erg fijn, ruimte genoeg!
En toen de twee weken voorbij waren, hadden we ook heel veel dingen nog niet gedaan, er is zoveel te doen en te zien in de omgeving. Bijna alles wat we bezocht hebben was op minder dan een uur rijden, dus goed te doen.

Normandy Victory Museum – Rijden in een tank (blindé)

Een aantal avonden hebben we doorgebracht in de Man Cave (met vooral vrouwen 😅). Lekker de kachel aan tijdens frisse avonden en kletsen en schilderen. De pub quiz op de laatste avond was ook gezellig. 
Het huis is van alle gemakken voorzien. Verwacht geen enorme luxe, maar wel af en toe een spin of een loeiende koe in de nacht (je bent tenslotte op het platteland). We hebben genoten. Dank aan Harry en Melinda voor hun gastvrijheid.
‘ – Sigrid, gaste met gezin in Le Grenier, augustus 2020

Een eigen tentje onder de walnotenboom kan ook

Alles was TOP geregeld

‘Wij zijn bij aankomst door Harry & Melinda vriendelijk ontvangen.
Harry heeft een grote liefde voor koken en wil indien mogelijk de eerste avond een heerlijk diner voor je maken.  Tijdens dit etentje in de mancave gelijk contact gelegd met de overige gasten.  Super leuk.
Wij verbleven in het chalet wat goed is bevallen.  Het was er koel in de extreme warmte, schoon en van alles voorzien. Le Château is een mooie uitvalsbasis om Omaha beach, Arromanches, Bayeux etc. te bezoeken.   Ook is op korte afstand een lekkere wandeling in het bos mogelijk en hebben we een leuk brocante-adresje gevonden. We willen Melinda  bedanken voor het halen van het overheerlijke brood bij de bakker. Alles was TOP geregeld en niets was te veel.‘ – René & Mary, gasten in Le Chalet, augustus 2020

We hebben het heerlijk gehad in le Grenier.
Alleen al de aankomst was een feestje. Het heerlijke diner, samen met de andere gasten, leidde gelijk tot gezellig contact. Overdag op pad, naar de indrukwekkende landingsstranden, wandelen in de prachtige omgeving en de ontdekking van een zeer exotisch dier in het plaatselijke bos. ‘s Avonds na het eten in ons lieflijke prieel of bij de mancave, vaak nog even borrelen met Melinda en Harry en de andere gasten.’ s Nachts de heldere sterrenhemel bekeken vanuit de bloementuin en heerlijk geslapen in de prima bedden. Kortom, een absolute aanrader. Ik denk dat we volgend jaar ook alvast maar een weekje moeten reserveren. Dank jullie wel voor de gastvrijheid en gezelligheid (en namens de kinderen ook bedankt voor de uitstekende wifi…).‘ – Robert, Margriet en 3 tieners, juli 2020

Woef!
Na een lange maar rustige reis kwam ik eindelijk bij jullie op het erf, en het was direct gezellig! Ik kreeg een bak met water, en kon mijn energie even kwijt omdat jullie af en toe een balletje voor mij weggooiden. Ik wist het meteen: hier ga ik mij wel vermaken de komende week. De tuin is heerlijk groot zodat ik heerlijk kon rennen, of balletjes zoeken tussen de struiken. De badkuip bracht heerlijk verkoeling op warme dagen.


Al helemaal fijn vond ik de wandeling met Harry en Melinda door het bos terwijl mijn baasjes een dagje vrij hadden. ’s Avonds lag ik in het gras voor de ‘man cave’ na te genieten van een lekker dagje bij jullie. Kortom, als ik mijn baasjes zover krijg, kom ik zeker weer eens langs!


Tot woefs van Torac, mede namens Peter, Yvon en Jort – gasten in de Bergerie in juli 2020

Lieve Melinda en Harry,
Even een berichtje om jullie te laten weten dat ik zo genoten heb van mijn week bij jullie. Het is werkelijk een waanzinnig mooie plek waar jullie zitten en mijn appartement Le Grenier was heel fijn en van alle gemakken voorzien! Het was ook prettig dat er toch wat aanspraak was zo met de andere gasten en de gezelligheid van jullie zelf. Ik als solo reiziger vermaak me prima in mijn eentje maar dit geeft toch net dat beetje extra jeu, zonder dat het moet. 
De omgeving is ook heel mooi en er valt genoeg te doen en zien. Wat een prachtige natuur heeft Normandië en hoe heerlijk rustig en groen, echt helemaal bijgetankt!’ –
 Mirjam, gaste in de Grenier juli 2020

Frankrijk is een mooi vakantieland

Na jaren toch maar weer eens naar Frankrijk… Wij zijn weer om!! Wij hebben een heerlijk weekje gehad op de Le Chateau bij Melinda en Harry. Allereerst een heel leuke ontvangst met een lekker drankje & ten tweede een prachtige rustige omgeving waar alsnog genoeg te beleven is, zoals het strand, bos , brocante marktjes en historie. Voor iedereen wat wils.
Wij verbleven in Le Grenier, wat heel knus, schoon, gezellig en verder van alles voorzien was! Prachtige tuin met een gezellige Man Cave. Dank jullie wel voor de gastvrijheid.  Wij komen zeker nog een keertje terug!!!’ – Harry & Monique, juni 2020
(dank voor het oplossen van onze lekkage – Melinda)

De Grenier is zo gezellig, het is alsof je thuis bent, maar dan in een ander land‘ – Frans en Hella, met tienerzoon en -dochter, juli 2019

We hebben genoten van ons verblijf bij jullie in de Bergerie. Een gastvrij onthaal, gezellig samenzijn in de mancave, maar vooral de rust, ruimte en privacy, op een prachtige plek middenin een bosrijke omgeving, nabij de kust, zijn de juiste ingrediënten voor een geweldige week relaxen!
De table d’hôtes en de dagelijkse broodservice maken het geheel compleet! Dit adres is echt een aanrader
.’ – Anita & Joop, met 15-jarige zoon, juli 2019

Groots genieten @ Le Château 😍’ – gaste in het Chalet, via Facebook, juli 2019

Van vliegvissen & kamperen op Vlieland, via Kortrijk naar Normandië. 
Om daar te genieten van de gastvrijheid van onze lieve vrienden Harry en Melinda. Heerlijk logeren in de mooie omgeving daar! Een beetje helpen en genieten, nieuwe vriendschappen ontstaan, bijzondere indrukken opgedaan. Stil geweest en zachtjes gehuild. Je voelt hier zo de geschiedenis, maar ook dankbaar dat we mogen zijn!’
– Ray, Angela, met tienerzoon en -dochter, Grenier, via Facebook, augustus 2019 

Een heerlijk week doorgebracht bij Harry en Melinda. Lieve, enthousiaste gastvrije mensen. Als je dat wilt, kan je op de dag van aankomst bij hen aan tafel aanschuiven. Een aanrader! Harry heeft ons als gepassioneerde hobbykok een heerlijk 5-gangen diner bereid. Zeker Michelinster-waardig!
In het huisje Le Chalet is alles aanwezig wat je maar nodig hebt.
Als fervente brocante-liefhebbers hebben we ons heerlijk kunnen uitleven in de Trocs en vide greniers in de omgeving. Vooral bij La Clé des Temps in Coutances hebben we leuke dingen gevonden. Ook Trokeur in het industriegebied in Saint-Lô is een aanrader en diverse Trocs in Caen. Wij komen zeker een keer terug😀!’ – Hans, Yvonne en Pucky🐶 , augustus 2019

Pucky

Le Château is een uitvalsbasis voor wie zonder hectiek de kuststreek van Normandië wil ontdekken. Le Château is niet direct aan de kust gelegen, maar ligt verscholen in het prachtige Normandische landschap. Op weg naar de vele bezienswaardigheden uit de omgeving genoten we van het landschap met bossen en weiden en de vele kleine idyllische Franse dorpjes. Als thuisbasis hadden we ‘De hooiberg’, een van de drie vakantiewoningen van Le Château. De woningen blinken niet uit in moderniteit en zijn basic, maar alles is aanwezig. De huisjes zijn gelegen in een grote, mooi aangelegde tuin en zo gesitueerd dat je veel privacy hebt. Een aantal avonden zijn we aangeschoven aan de grote tafel in ‘The Man cave’ (ook toegankelijk voor vrouwen 😊) om samen met andere gasten te eten, of we dronken een glas bij het haarvuur. Harry en Melinda bieden met Le Château huiselijkheid, landelijkheid, gezelligheid, maar ook alle ruimte en vrijheid om ‘je eigen ding te doen’. De omgeving is prachtig en biedt zowel rust, stad, strand, historie, gezellige markten en heel veel culinaire mogelijkheden. We hebben een fijne week gehad.’  – Ellen en Christian, aug 2019

Wij hebben gelogeerd in ‘Le Chalet’ eind juli/begin augustus 2019. Toen wij er waren, waren Melinda en Harry zelf net 3 weken in Frankrijk. Ze hadden keihard gewerkt om alles op te ruimen en er moest ook nog veel gebeuren.  Wij vonden het wel heel gezellig. Er waren vrienden van hen en zo konden wij meegenieten van samen op stap gaan met die vrienden. We hadden echt een klik met deze mensen en dat heeft de vakantie compleet gemaakt. We zijn gezamenlijk naar het marktje gegaan in Port-en-Bessin Huppain, uit eten geweest en hebben lange zomeravonden gezeten in de zogenaamde man-cave. Maar dat was de plek waar iedereen zat, eerst aan de lange tafel om te eten, later bij het haardvuur.
‘Le Chalet’ bestond uit een woonruimte met keuken, tweepersoons bed, eettafel en tv-hoek. In twee aparte ruimtes bevond zich de badkamer met douche/toilet en een ruimte met een stapelbed. De huisjes staan op redelijke afstand van elkaar en als je er voor zit dan kun je elkaar niet zien. Je hebt dus echt een stukje privacy, met een groot stuk groen er omheen.
In de omgeving kun je wandelen in het bos, maar je kunt ook richting een van de dorpen aan de prachtige Normandische kust.  
Harry en Melinda zijn hardwerkende mensen die het hun gasten graag naar de zin maken. Harry kan heerlijk koken; hij houdt van alles vers en kan zichtbaar ontroerd raken als hij vertelt hoe hij terugkreeg van mensen die weinig hebben, dat hij ze een fijne vakantie had kunnen bezorgen. Melinda zorgde met enige regelmaat voor verse broodjes in de ochtend en nam tussen de bedrijven door een hele hoop organisatie op haar schouders. Harry en Melinda staan er zo in: Je kan wel wat hebben, maar het is niet leuk als je het niet samen kan delen.’ – Sumaya Femke en Floortje (Den Haag)