Wat betekent Corona voor uw vakantie in Normandië?

Een fijne vakantie in Frankrijk zit er vanwege Corona helaas nog niet in. Maar we hebben goede hoop dat vanaf half juni reizen naar Normandië weer mogelijk is – mede dankzij de hogere vaccinatiegraad. Hoe is de situatie nu?

Avondklok Frankrijk

De avondklok geldt in heel Frankrijk vanaf 19 uur, en negentien departementen zijn opnieuw in een beperkte lockdown gegaan. Gelukkig is Basse Normandie daar niet bij.

PCR-test

Wie naar Frankrijk wil reizen moet een negatieve PCR-testuitslag bij zich hebben. Vooral in Noord-Frankrijk en Parijs ging het de afgelopen week weer mis, waardoor de ziekenhuizen het (te) druk kregen. Ook was er een flinke toename van corona-gevallen op scholen. Dit betekent dat de Nederlandse regering minstens tot half mei een negatief reisadvies aanhoudt voor alle reizen naar het buitenland – hierdoor zijn op Le Château alle boekingen voor de mei-vakantie komen te vervallen.

Fit to Fly Certificate and Antibody Testing - Wimbledon Park Travel Clinic

Regio’s in lockdown

De nieuwe ‘beperkte’ lockdown geldt voor Hauts-de-France, Alpes-Maritimes (Nice en omgeving), Ile-de-France (Parijs) en een deel van Normandië (Seine-Maritime, Eure). De komende vier weken mogen inwoners van deze gebieden alleen om specifieke redenen de deur uit en niet-essentiële winkels zijn weer gesloten (m.u.v. muziek- en boekwinkels).
Op deze site kunt u de actuele stand van zaken zien.

Reisverbod

Verder geldt er een reisverbod vanuit of naar deze rode regio’s, met uitzondering van reizen om professionele of ‘urgente’ redenen. Dit betekent dat ook buitenlandse reizigers en/of vakantiegangers die komende weken niet door Hauts-de-France en Ile-de-France mogen reizen zonder dringende reden. Dit maakt reizen naar Le Château sowieso zeer lastig.

Hauts-de-France in France 2016.svg

We houden u op de hoogte. Opties voor de zomer en het najaar kunt u wel per mail bij ons aanvragen, een betaling hoeft u pas te doen als de situatie en de vooruitzichten verbeteren.