D-Day festiviteiten 2024 met kaart

D-Day 2024 in Normandie

Om te vieren dat de geallieerden Normandië 80 jaar geleden hebben bevrijd, is er in 2024 een scala aan festiviteiten om D-Day te herdenken en vieren. Op deze site vind je een interactieve landkaart waarop alle activiteiten en festiviteiten rondom D-Day zijn aangegeven: Plattegrond van het evenement | 80e verjaardag D-DAY en de Slag om Normandië (80e-normandie.fr)

Op 1 juni 2024 beginnen de festivitieiten rondom 80 jaar D-Day 2024 met een Concert de la Liberté in Vierville-sur-Mer en een vuurwerk. Het volledige zomerprogramma van alle festiviteiten is in het Nederlands te lezen op de site van Normandie Tourisme (klik op de foto) en op 80e-normandie (in het Engels).
Het monument op Pointe du Hoc is volledig gerenoveerd. Dit was de plek waar op 6 juni de Rangers van kolonel Rudder de steile klif opklommen. Ook het verbouwde Musée du Débarquement in Arromanches is weer open.

In de buurt van Le Chateau zijn er alvast de volgende activiteiten te melden:

4 juli in Balleroy-sur-Drôme : soirée concert met populaire muziek door de Bad Ass Bluegrass Band (op het marktplein)

11 juli in Trévières : soirée concert met populaire muziek door Dom Ferrer. Restauratie en buffet

25 juli in Litteau: om 22:00 uur tot 0:00 uur: filmavond – soirée cinéma met de film “La Ruse” uit 2022 met de Engelse titel Operation Mincemeat. Helaas Frans nagesynchroniseerd (wel goed voor je Frans) – met Colin Firth en Matthew Macfadyen (locatie: Domaine de Litteau). 
Dit is de trailer:

8 augustus in Grandcamp-Maisy : une soirée concert met populaire muziek door de Western Shadows op het strand, restauratie en buffet aanwezig.

22 augustus van 22:00 uur tot middernacht in Isigny-sur-Mer : filmavond met de cultfilm Papy fait de la résistance. Comedy in het Frans. Maar je kunt ‘m ook hier kijken.

Informatiesites D-Day 2024

Op deze site vind je alle informatie: Accueil | 80ième Anniversaire D-DAY & Bataille de Normandie (80e-normandie.fr)

Het programma van D-Day 2024 vind je op deze Informatiesite in het Nederlands: Herdenking D-Day 2024 vooruitblik – Normandië Toerisme (normandie-tourisme.fr)

Hier download je een kaart van de invasiestranden.

Om alvast een voorproefje te krijgen, bekijk je hier een teaser filmpje.

D-Day 2024 in Normandie

Geef een reactie