Klein-Lourdes Maria Bedevaart in Cormolain

Het is 15 augustus, Maria Hemelvaart. Dat wordt in Frankrijk gevierd. En vooral ook in de Grotte van Cormolain, waar de monnik Hervieu in 1934 een Maria Bedevaartsoort stichtte als in Lourdes. De ambitie van de abt was groot, want er werd ook een beeld van Bernadette de Lourdes naast het beeld van Maria gezet en een complete lijdensweg van Christus aangelegd, waar in 14 taferelen de kruiziging wordt verbeeld. In 1956 was alles klaar en vandaag, zoals in alle jaren, wordt er een speciale samenkomst (Corona-proof) gehouden.

De Grot ligt bij de uitgang van Cormolain in Normandië, op de weg naar Saint-Lô, en is een echt pelgrimsoord. Voor pelgrims is het dus niet nodig helemaal naar Lourdes af te reizen. Er zijn in de regio nog twee van dit soort plekken: in Lieu-dit La Pernelle, bij Barfleur, en in Hérouville-Saint-Clair, dat ook wel ‘Le Petit Lourdes’ wordt genoemd.