Ook met Corona is er in Normandië nog genoeg te genieten

Eigenlijk willen we het C-woord niet gebruiken, want we worden er inmiddels allemaal een beetje moe van. Maar we willen toch een kleine positieve noot aan alle Corona-ellende toevoegen.

Musea dicht

De uitbraak van het wereldwijde virus dwingt ons om creatief te worden, aan onze weerstand te werken en elkaar te (onder)steunen. Ook in Normandië zijn mensen geïnfecteerd geraakt en de departementale overheden van de Manche en de Calvados – waar ons vakantiehuis Le Château tussenin ligt – hebben besloten om tot 31 maart alle publieke gebouwen te sluiten. Dat betekent dat ook de musea gesloten zullen zijn de komende weken. Gelukkig valt er nog voldoende te genieten in onze mooie omgeving. De pittoreske dorpjes, zoals Vaux-sur-Aure, zijn altijd mooi en ook het bos en het strand blijven waar ze zijn.

La Forêt de Cerisy

Weerstand bouwen in de natuur

Waar beter aan je weerstand werken dan in de natuur. En laat Normandië daar nu juist meer dan genoeg van hebben. Naast ons huis stap je het Forêt de Cerisy in, een enorm beukenbos, met riviertjes, heuvels, mountainbike paden en natuurlijk…. herten! Geniet van de opkomende lente, de vogels die kwetteren in de bomen en de heerlijke rust van al het groen en de stilte om je heen.

Arromanches-les-Bains, openluchtspektakel

Ook de stranden zijn natuurlijk een prima plek om uit te waaien en de kopzorgen rondom het Corona-virus te verdrijven. Ook al zijn de binnenmusea gesloten, je kunt altijd naar de buiten-bezienswaardigheden. De artificial harbour in Arromanches-les-Bains ligt op je te wachten, de Pegasus-bridge is vrij toegankelijk en de kanonnenbunkers in Longues-sur-Mer zijn een absolute must-see.
Overigens staan ook bij de meeste musea en in de dorpjes oorlogsmaterieel opgesteld, die je nog gewoon kunt bekijken. Kleinere musea kunnen zelfstandig besluiten om open te blijven. Kijk bijvoorbeeld op de website van het Liberators Museum in Arromanches.

Schoon Château

Bovenop de schoonmaak die onze gasten zelf verzorgen, doen wij de komende maanden in elk huisje nog een extra hygiënische schoonmaak, zodat je altijd in een schoon huisje stapt. Beddengoed wordt extra heet gewassen en er wordt gezorgd voor een ruime hoeveelheid schoon keuken- en badkamertextiel. Ook is er voldoende handzeep aanwezig.
Binnen kun je ook lekker ontspannen met een boek of één van onze honderden dvd-films, en elk huisje heeft voldoende (lees: 2.500 m2) privacy in de eigen tuin.
Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze (open) mancave. Daar drinken we gezamenlijk een borrel op ieders gezondheid.

We verwelkomen je graag!