Met kleine kinderen op vakantie in Normandië

Normandië is leuk voor jong en oud. Wil je met jonge kinderen op vakantie in Normandië dan is er genoeg te doen. In je vakantiehuis zetten wij er eventueel een kinderbedje bij. Voor grotere kinderen is er de logeerhut. Op de foto hierboven zie je trouwens Dylan van 1,5 die de schommel in de kersenboom uitprobeert!
We geven je graag wat tips voor een vakantie met kinderen in Normandië.

Groot zwembad, en dubbele schommel

In onze eigen tuin kunnen kinderen voetballen, jeu-de-boulen of badmintonnen op het gras (waarvan we meer dan voldoende hebben!), er zijn twee schommels: een peuterschommel en een grote schommel en er is genoeg te ontdekken binnen de muren van Le Château, zoals insecten, mollen en uilen.

En elke zomer zetten we een groot zwembad op, waar kinderen (onder begeleiding) kunnen zwemmen en spelen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen peuterbadje meenemen. Daarnaast hebben we een tafelvoetbalspel voor ze staan.
Verder is overal wifi, en zijn er voldoende dvd’s, video’s, boeken en gezelschapsspellen voorhanden om ook een regenachtige dag gezellig door te brengen.
Wat ook leuk is, is om naast je vakantieaccommodatie een tentje op te zetten, waar je dan met je kids kunt ‘kamperen’, als ze groot genoeg zijn vinden ze het waarschijnlijk leuk om dat zonder jullie te doen! En afhankelijk van beschikbaarheid is de trekkershut de plek waar tieners zich even kunnen terugtrekken.

Wil je erop uit, dan kan dat natuurlijk ook. Normandië is prachtig en door gewoon een beetje rond te rijden ontdek je vast wel ergens een brocante-markt, een picknickplek of een museum van je gading.
Fietsen is niet aan te raden, zeker niet met kleine kinderen, want he landschap is heuvelachtig en fietspaden zijn schaars. Wel kun je mountainbiken in het bos, dat op 200 meter afstand ligt. Daar kun je ook lekker wandelen, dennenappels zoeken en op hertenspeurtocht gaan.


Op de stranden van Normandië kun je goed schelpen zoeken, strandkastelen bouwen en natuurlijk zwemmen, het is overal erg rustig.

Grandcamp-Maissy

In alle vakantiehuisjes van Le Château liggen mappen vol ideeën en folders voor activiteiten in de Calvados en de wijde omgeving. Een kleine selectie:

  • Bezoek een van de vele oorlogsmusea, of het tapijt van Bayeux (hoewel dat voor kleinere kinderen misschien wat saai is)
  • Ga echte kanonnen bekijken in de Duitse bunkers bij Longues-sur-Mer
  • Ontdek mooie strandjes, zoals die met de prachtige rotsformaties van Sainte-Honorine-des-Pertes (nog mooier dan die van Étretat, dat trouwens ook niet heel ver weg ligt…)
  • Bezoek de grote, natuurlijke dierentuin Zoo Champrepus bij Granville, 62 km naar het westen: www.zoo-champrepus.com
  • Ga kajakken of doe een van de andere wateractiviteiten in Clécy: www.beau-rivage-clecy.com
  • Op een regenachtige dag kunnen de kids spelen in de binnenspeeltuin Girafou: www.girafou.com
  • Bezoek de Mont Saint Michel op de grens met Bretagne: mooi om te zien, vooral van een afstandje, en daana lekker pannenkoeken (crêpes of galettes) eten met de kids
  • Pretparken zijn er ook, zoals avonturenpark Normandie Luge: www.normandie-luge.com
  • Ga klimmen in het klimpark. Het parcours voor 3 to 5 jarigen is gratis. Orne Aventures: accrobranche.pontdouilly-loisirs.com/fr

Wil je zelf op onderzoek uit, dan is dit de site met een goed overzicht: www.bezienswaardighedenfrankrijk.nl

Veel plezier!