Golfen op vakantie in de Calvados

Het landschap van de Calvados wordt ook wel een coulissenlandschap genoemd. Wanneer je deze term opzoekt op Wikipedia, dan vind je ‘Een coulisselandschap (ook wel gespeld als coulissenlandschap) of een Bocagelandschap, is een halfopen landschap dat door de beplanting en bebouwing het karakter van een toneel met coulissen heeft. De beplantingen bestaan vooral uit houtwallen en heggen.’ Binnen dit landschap, dat in de omgeving van de vakantiehuisjes in Litteau vooral bestaat uit enorme bossen, heuvels en landerijen, bevinden zich maar liefst vijf prachtige golfbanen met een grote variëteit: er zijn 6, 9, 18, 27 en zelfs 36 holes banen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Omaha Beach Golf Club

Vlakbij de landingsstranden van Omaha Beach ligt de Omaha Beach Golf Club. Op ongeveer 25 minuten rijden van je vakantiehuis in Normandië kun je aan de slag op een ’36-holes baan’. De golfbaan ligt vlakbij de Normandy American Cemetery and Memorial in Colleville-sur-Mer, en heeft twee verschillende 18-holes banen: de “Mer” baan met prachtige vergezichten over de kunstmatige haven van Arromanches-sur-Mer en de “Manoir” baan, compleet met vijver en een schitterende groene landschapsarchitectuur. Verder zijn er een putting green, driving range, en een oefenbunker. En huisdieren zijn toegestaan!
Omaha Beach Golf Club 14520 PORT-EN-BESSIN-HUPPAIN

Ferme du Loterot

12 holes zijn te spelen op de Multi Golf baan van de Ferme du Loterot in Cahanges. Ben je niet zo’n held, dan is Swin golf misschien iets voor jou. Makkelijk en erg leuk. Te midden van prachtige graslanderijen tussen Caumont l’Eventé en Villers-Bocage, kun je deze snel opkomende sport beoefenen. In plaats van de gebruikelijke golftas gevuld met clubs, krijg je één driekantige club, waarmee je alle slagen uitvoert. Op een 18-holes baan lopen amateurs en competitiespelers, dus het gezelschap is gevarieerd.
Ook kun je een rondje disc golf spelen, waarbij je een doel moet zien te raken met een soort frisbee.
Swin, Disc and Football Golf, 14240 CAHAGNES

Golf de Caen La Mer

Iets verder van je vakantiehuis, maar nog altijd in de buurt, ligt de mooie golfclub van Caen. Ten noorden van de hoofdstad van de Calvados ligt de voormalige Blue Green Caen Golf Club. Bij Golfclub La Mer kun je kiezen uit een 9- (Le Bois) of een 18-holes (Plaine Vallon) baan, die je ook achter elkaar kunt spelen voor een 27-holes experience. Daarnaast is er een driving range met 30 tees, een putting green, een chipping green en 3 compact holes.
Golf de Caen La Mer Golf Club, 14112 BIEVILLE-BEUVILLE

Domaine du Golf de Clécy

photo

Op ongeveer een 40 minuten rijden van je vakantiehuisje in Litteau, in het hart van La Suisse Normande, ligt de golfbaan van Clécy. De setting is pittoresk en vredig. De Golf de Clécy heeft 6 kilometer fairway. Hier wacht een 18-holes golfbaan op je. Naast de golfbaan vind je hier een hotel, restaurant en een wellness center met sauna, stoomsauna en een jacuzzi.
Clécy Golf Course, 14570 CLECY

Vire La Dathée Golf Club

De Golf de la Dathée is een 18-holes golfbaan ten zuiden van Vire, in het Normandische coulissenlandschap. De schitterende baan nodigt je uit voor een technisch rondje langs heggen en waterpartijen als obstakels. De club heeft een clubhuis aan de voet van de baan. 
Vire La Dathée Golf Club, NOUES DE SIENNE

Zoals je ziet is er voor de golf fan genoeg keuze. Andere sporten kunnen overigens ook beoefend worden in de Calvados. Houd je van kanoën, varen, zeilen, paardrijden, mountainbiken, wandelen of klimmen? Kom naar Litteau en doe je ding!