Frankrijk vereist vanaf 1 augustus Corona-certificaat – update 10 aug

Update10 aug: Kom je naar ons toe? Gezellig!
Zorg wel dat je een QR code op je telefoon hebt. Vanaf 9-8 is deze verplicht voor het bezoeken van culturele instellingen, zoals musea en voor restaurants (ook voor terrassen). Voor jongeren van 12- tot 17 jaar geldt een soepeler regime, zij hoeven pas vanaf 30-8 een pass sanitaire te laten zien.

In de CoronaCheck-app kun je vrij gemakkelijk (via de DigiD-app) een certificaat in de vorm van een QR-code aanvragen als je minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, negatief getest bent of recent hersteld bent van Corona.
In het geval van een negatieve test mag die niet ouder zijn dan 48 uur. Vakantiegangers die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten zich daarom elke twee dagen laten testen indien zij na 1 augustus Franse restaurants en cafés willen bezoeken. Dat is niet leuk, maar het is niet anders. Met de pas wil de regering de nieuwe golf besmettingen door de deltavariant terugdringen. Lees hier meer: https://www.nu.nl/…/frankrijk-verplicht-vanaf-1…

Heb je geen smartphone of wil je je coronabewijs liever op papier? Of reis je met mensen zonder app? Dan kun je het coronabewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Iedereen die zonder vaccinatie / herstelbewijs de grens overgaat, moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag (48 uur geldig) of een negatieve antigenentestuitslag (24 uur geldig).

Klik hier voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen.